3 recepty
Sýrový sen
750 ml pšeničné celozrnné mouky...cca 450 g
2 čajové lžičky česnekového prášku...já prolisovala 3 stroužky česneku
125 ml rostlinného oleje
250 ml taveného sýra...dala jsem cca 250 g a asi to tak odpovídá, ale klidně můžete dát i víc
1 vejce
250 ml mléka
Tavený sýr jsem na plotně rozpustila v mléce. Do misky mouku, vejce, česnek, přidáme sýr a mléko (ještě teplé, jinak sýr opět ztuhne). Zpracujeme těsto, já z něho udělala kuličky, ale fantazii se meze nekladou. Pečeme na 200°C cca 15 min.
Zabráníme pesanovi dostat se k plechům a podávme vystydlé...:-D:-D
Játrové sušenky
Do mixéru vložíme
- 500g kuřecích jater
- 500g ovesných vloček
- 3 vejce
- 3-4 stroužky česneku
- majoránku a sůl
Rozmixujeme a rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečema cca 20 minut na 200°C. Hned po upečení nakrájíme na malé kousky. Část můžeme schovat do mrazáku. Dobré i jako pamlsky za odměnu.
Hovězí játra s rýží pro jezevčíky
Ingredience:
60 dg hovězích jater
1 mrkev
1 šálek (kávový) rýže
olej
Příprava:
Játra nakrájíme na malé kousky, obděláme na troše oleje. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Voda by se měla téměř vydusit. Přidáme rýži, zamícháme dohromady a přidáme 2 šálky vody. Dodusíme pod poklicí až je rýže měkká. Nesolíme, nekořeníme.
Našim jezevčíkům tohle jídlo moc chutná.